Voor nieuwe ouders

Joepie! Bijna naar school!

Fijn dat u belangstelling heeft voor onze school. Wij heten u van harte welkom!

Op zoek naar een goede school? Dan kunt u de volgende stappen volgen………

Stap 1: Oriëntatie.

Via deze website willen wij u een beeld geven van onze school. Onder de button 'Onze school' en 'Praktische info' vindt u inhoudelijke en praktische informatie. Bent u enthousiast geworden dan kunt u verder naar stap 2.

Stap 2: Kennismakingsgesprek/rondleiding.

Wilt u een kennismakingsgesprek of rondleiding op onze school? Dan kunt u mailen naar directie@vijfhoeven.nl of bellen naar 073-5117656. Wij informeren u dan over de inhoud en organisatie van het onderwijs op De Vijfhoeven. Daarna maken wij met u een rondje door de school die op dat moment volop in bedrijf is zodat u de sfeer kunt proeven. Er is alle ruimte om vragen te stellen. Een kennismakingsgesprek/rondleiding duurt ongeveer 45 minuten.

Stap 3: Aanmeldingsformulier.

Aan het einde van het kennismakingsgesprek en de rondleiding krijgt u een aanmeldingsformulier. Het ingevulde formulier kunt u inleveren op school. Dan is de aanmelding definitief. 

Stap 4: Instromen. 

Het moment waarop uw zoon/dochter voor het eerst naar school gaat is niet vanzelfsprekend na de 4e verjaardag. Het kan voorkomen dat de kleuterklassen vol zitten (max. 28 leerlingen) en dat er in overleg met u een ander instroommoment wordt gepland. Ongeveer een maand voordat uw zoon/dochter voor het eerst naar school gaat, ontvangt u van ons een digitaal intakeformulier. Hierop staan vragen over de ontwikkeling van uw kind. Kort daarna neemt de leerkracht van de groep waarin uw kind komt contact met u op om een afspraak te maken. Zij zal dan met u het intakeformulier bespreken en uw kind kan dan kennismaken met de leerkracht. De leerkracht vertelt uw kind wat het allemaal kan verwachten. Met u worden dan afspraken gemaakt over de wendagen (enkele dagdelen) en de eerste echte schooldag.

Stap 5: En dan is het eindelijk zover! Waar kunt u uw kind alvast op voorbereiden?

Hoe gaat het halen/brengen en afscheid nemen? Kinderen zijn ’s morgens vanaf 08.15 uur welkom op school. Ouders brengen hun kind in de groep.Voor veel kinderen is het fijn om het afscheid zo kort mogelijk te houden. Om 14.15 uur kunt u uw kind ophalen. We vragen u dan te wachten vóór de speeltoestellen. De leerkracht brengt uw kind dan naar u toe. Na schooltijd is de leerkracht van uw kind in de groep aanwezig en aanspreekbaar voor ouders en kinderen.

Welke afspraken gelden er voor de gymles? De kleuters bewegen elke dag. Bij droog weer zijn we lekker buiten en anders zijn we in de gymzaal. Voor het spelen in de gymzaal heeft uw kind een gymbroekje (met naam) en gymschoentjes nodig. Het is belangrijk dat uw kind de gymschoentjes zelf aan kan doen. Deze spullen blijven op school zodat we te allen tijden kunnen gaan gymmen.

Tussendoortje. Alle kinderen uit de groepen 1 en 2 mogen een stukje fruit, groente of een boterham mee naar school nemen met een beker drinken. (Geen pakjes; we proberen onze afvalberg zo klein mogelijk te houden.)

Wieltjesdag: Elke woensdag is het feest bij ons op school, want dan is het Wieltjesdag voor de kinderen van groep 1 en 2! Op deze dag mogen de kinderen hun favoriete wieltjesvoertuig meenemen naar school. Of het nu een fiets, step, skeelers of zelfs een skateboard is, alles met wieltjes is welkom! De kinderen kunnen dan tijdens het buitenspelen heerlijk rondrijden op het schoolplein. Hiermee oefenen de kinderen ook de verkeersregels.

Wanneer verschijnt de nieuwsbrief? De nieuwsbrief is een digitaal informatieblad met actuele onderwerpen en ontwikkelingen. De nieuwsbrief verschijnt een keer in de 4 weken. In de eerste schoolweek krijgt uw kind een inlogcode mee voor Social Schools (dit is de communicatiesite voor onze school). Als u hierop inlogt krijgt u automatisch alle informatie, inclusief de nieuwsbrieven en foto's van activiteiten in de klas.

Om een idee te krijgen wat we zoal doen op school kunt u kijken naar de foto’s op Facebook en Instagram.