Oudervereniging

Namens de oudervereniging van de Vijfhoeven, bieden wij jullie deze informatie aan. Hierin staan onze activiteiten en andere belangrijke zaken.

Zonder hulp van ouders kan de oudervereniging niet bestaan en kunnen we geen leuke activiteiten voor de kinderen organiseren.

De doelstelling van de OV is het (mede) organiseren en financieren van activiteiten buiten het reguliere lesprogramma en waar nodig leerkrachten assisteren met de uitvoering van activiteiten of aankleding van klas en/of school.

Wie-Wat-Waar-Wanneer en Waarom

Het bestuur van de oudervereniging bestaat uit maximaal 11 personen. Een voorzitter, penningmeester en secretaris, 8 bestuursleden (3 bouwouders voor de onderbouw, 3 bouwouders voor de bovenbouw en 2 extra ondersteunende bestuursleden). De OV vergadert ongeveer eens in de 6-8 weken, meestal op maandagavond op school. Ieder bestuurslid kan daarnaast plaatsnemen in een commissie (bijvoorbeeld kerst-, sint-, paas-, carnavalscommissie) en organiseert de activiteit samen met leerkrachten.

De groeps- en hulpouders helpen mee met de uitvoering van de activiteit op de dag zelf.

Dit doet de OV omdat juist de activiteiten buiten het reguliere lesprogramma om, het naar school gaan, net even iets extra’s geven.